Serpentine Gallery Pavilion 2012

This year’s Serpentine Gallery Pavilion was created by Herzog & de Meuron with Ai WeiWei – the team also responsible for the Beijing Olympic Bird’s Nest stadium.

The structure is build into the ground, and crowned with a floating pond of water.  The interior is furnished with seating and stools made of cork, while the exterior gives an incredible visual perspective on to the pond which is surrounded by a luscious green lawn.

Note,  you cannot walk on the grass, because there are guards stationed at every corner to yell at you to get off the lawn. Get off the grass, and then look beneath the surface.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: